Şeffaf Çatı Paneli

Şeffaf Çatı Paneli Nedir?

Şeffaf çatı paneli, çatı kaplama grubunun en sık tercih edilen ürünleri arasında yer alır. Kolay montaj özelliği ve yıpranmalara karşı dayanıklılığı ile ön plana çıkar.

Yapı malzemeleri tercih edilirken dikkat edilmesi gereken dayanıklılık, kolay uygulanabilirlik ve işlevsellik özelliklerinin üçünü de karşılayan bu ürünler, farklı yapı türlerine uygun olarak üretilir.

Çatı onarımı, yapı izolasyonu ve cephe işlemleri için tercih edilen şeffaf çatı paneli yeni teknolojilerle gelişen mimari standartlara uygun niteliklere sahiptir. Yapılar için ses yalıtımı, ısı yalıtımı, güneş enerjisine uygun düzenekli kaplama için kullanılan paneller arasındadır.

Yapıları yukarıdan gelen ışık, yağmur ve kar gibi faktörlere karşı koruyan çatı ekipmanları farklı ölçüler ve boyutlarda üretilir. Bu paneller; paslanma ve korozyon riskine karşı dayanıklı yapıları ile uzun ömürlü kullanım sağlar.

Hem konut olarak kullanılan yapılarda hem de çiftlik tipi ve depo tipi yapılarda tercih edilir. İnsan sağlığı ön plana konularak üretilen bu ürünler enerji tasarrufu ve yalıtımı için farklı çatı tiplerinde kullanılabilir.

Özellikle suya yakın bölgelerde yer alan yapılar ya da yüksek yağış alan bölgeler için önerilen panellerdir. Korozyona karşı dirençli olması ve nemden etkilenmeyen yapısının zamanla deforme riskinin düşük olması bu ürünü farklı bölgelerde tercih edilebilir kılar.

Çatı kaplamalarında en sık aranan özelliklerden biri de estetik görünümdür. Şeffaf paneller iç mekanlara gün ışığının girişini sağlarken görsel olarak da estetik bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Endüstriyel kirlenmenin yoğun olduğu bölgelerde ise endüstriyel korozyona karşı dirençli yapısıyla farklı yapılar inşa edilirken tercih edilir.

Günümüzde tüm yapı malzemeleri gibi çatı panelleri de güncel teknolojiler ve endüstriyel risklere göre donatılır. Şeffaf paneller; çelik ya da beton kaplamalara nazaran daha hafif materyallerden üretilir. Bu sayede kolay kurulum ve nakliyat yapılması için uygundur.

Çatı Paneli Özellikleri Nelerdir?

Bu ürünü diğer panel tiplerinden ayıran farklı özellikleri bulunur. Bunların başında ürünün şeffaf yapıda olması bu sayede kapalı ortamlarda güneş ışınlarından yüksek düzeyde fayda sağlaması gelir.

Özellikle gündüz aydınlatma ihtiyacının minimuma indirilmesinin hedeflendiği yapılar için idealdir. Korunaklı bir çatı oluştururken güneş enerjisinden maksimum seviyede fayda sağlamak istenen yapılarda tercih edilir.

Ürün tek başına kullanılabildiği gibi trapez formdaki galvaniz ürünlerin arasında kullanıma da uygundur. Özellikle çatı malzemelerinin sıkça maruz kaldığı suya karşı dayanıklıdır. Paneller sık yağış alan bölgelerde de kullanılabilmesi için özel dayanıklı materyallerle üretilir.

Neme bağlı korozyon riskini minimize eder ve ortamda oluşabilecek nem sorunlarına karşı dirençlidir. Güneş ışınlarını doğrudan aktarabilen bu paneller ısıyı hapsetmez. Geçirgen yapısı ile yüksek düzeyde ısıya karşı dayanıklıdır.

Çatı panellerinde sıkça karşılaşılan renk solması ya da renk değişimi gibi sorunlar oluşturmaz. Teraslarda, seracılık faaliyetlerinde, canlı hayvanların barınmaları için kurulan yapılarda sıkça tercih edilir.

Üretim aşamasında polikarbon optik ve ısıl teknolojilerin birleştirilmesi ile elde edilir. Işık geçiren kaplamalar sınıfında bulunan bu ürün büyük açıklı çatılarda kullanıma oldukça uygundur.

Şeffaf Çatı Paneli Ölçüleri Nelerdir?

Panel alımlarında doğru ölçülerin belirlenmesi ve panelin stiline göre uygun boyutların seçilmesi önemlidir. Dolayısıyla en sık sorulan soruların başında “çatı paneli ölçüleri nelerdir?” sorusu gelir.

Ayrıca çatı şekli de ölçü belirlenirken dikkat edilmesi gereken durumlar arasındadır. Şeffaf paneller farklı tipteki çatılara uyum sağlayacak şekilde boyutlandırılarak üretilir. Yatay uçlu çatılarda su birikmesi ve donmaların önüne geçmek adına çatı sınırından sonra da devam eden bloklar kullanılır.

Düz çatı tasarımlarında da yan cephelerde kullanılan materyal ve biçimlere göre farklı boyutlar tercih edilir. Şeffaf çatı panelleri üretilirken farklı boyutlara uyarlanacak biçimde üretilir. Tercihe göre ürünler kısaltılarak çatı için en uygun şeklin verilmesi sağlanabilir.  Vidalı ya da vidasız sistemlerle eklemeler yapılarak daha büyük boyutlarda kullanılabilir.

Kullanım alanı ne olursa olsun panellerin şekillendirilmesi ve uygun ölçülere getirilmesi oldukça kolaydır. Panellerin boyutları, gelişmiş yapı teknolojileri ile ideal ölçülere uygun hale getirilir.

Bu sayede gerektiğinden fazla harcama yapılmasının ya da kurulum sırasında oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilir. Sıcak ve soğuk bükme teknikleri kullanılarak panellerin farklı yüzey eğimlerine uygun şekillendirilmesi mümkündür.

Şeffaf Çatı Paneli Nerelerde Kullanılır?

Şeffaf panellerin kullanım alanı oldukça geniştir. Konut olarak kullanılan yapılarda, endüstriyel üretim yapılan alanlarda, geçit ve tüp geçit kanallarda, çatı ışıklık sistemlerinde tercih edilir. Bu ürünlerin kullanım alanlarının ortak özelliği güneş ışığından faydalanmanın hedeflendiği yapılar olmasıdır.

Gün içinde aydınlatma masrafını ortadan kaldıran bu kaplama modeli; işletmeler ve konutlar için uzun vadeli tasarruflar yapılmasını sağlar. Toplu kullanım için planlanan iç mekan tasarımlarında ise ziyaretçilerin spot ışığı ile yaratılan suni aydınlatma yerine gün ışığına sahip konforlu alanlarda vakit geçirmelerine olanak tanır.

Yüzme havuzu, stadyum gibi yoğun hareket içeren kullanımlara yönelik tasarımlarda da gün ışığının enerjisinin kullanılması için özellikle tercih edilen ürünlerdir. Bu tarz levha modelleri yalnızca çatı tasarımlarında değil yapıların izolasyon ihtiyacı bulunan farklı cephelerinde de tercih edilir.

Kullanım alanları belirlenirken konut tipi yapılar, endüstriyel yapılar ve toplu kullanım için tasarlanan yapılardaki kullanım alanları olarak sınıflandırılabilir.

Konut tipi yapılarda şeffaf panellerin kullanım alanları şu şekildedir:

  • Teraslar ve verandalar,
  • Kış bahçeleri ve ev tipi seralar,
  • Yapılar arası geçitler,
  • Giriş saçakları ve korkuluklar.

Endüstriyel yapılarda şeffaf panel kullanım alanları:

  • Seralar ve peyzaj üretim alanları,
  • Hara, ağıl gibi hayvanların barınması için tasarlanan yapılar,
  • Tesisler arasındaki geçit ve tüneller,
  • Çatı aydınlatma sistemleri,
  • Fabrika aydınlıkları.

Toplu kullanım için tasarlanan mekanlardaki kullanım alanları:

  • Merdiven korkulukları ve balkon korumaları,
  • Stadyumlar, tribünü bulunan açık hava yapıları,
  • Yüzme havuzları, spor salonları ve müzeler,
  • Otobüs durakları ve bekleme alanları,
  • Üst geçitler ve yapılar arası kanallar,
  • Açık konseptli AVM çatıları.

Çatı Paneli Avantajları Nelerdir?

Şeffaf çatı panellerinin; kullanım alanları ve türlerine göre diğer panellerden ayrıldığı çeşitli avantajları bulunur. Şeffaf panelleri; beton, metal ya da koyu renk PVC ürünlerden ayıran başlıca avantajı gün ışığından maksimum fayda sağlamasıdır.

Gündüz saatlerinde aydınlatma amaçlı enerji kullanımını minimize eden bu ürünler ile her açıdan tasarruf sağlanması mümkündür.

Güneş ışınlarının yalnızca aydınlatma değil ortam ısısını yükselten etkisinin de en iyi şekilde aktarıldığı bu ürünler ile yalıtımlı bir üst koruma sağlanırken doğal ısı kaynakları da maksimum düzeyde değerlendirilir.

Yüksek performanslı ısı yalıtımı sağlayan şeffaf paneller %90’a varan ışık geçirgenliğine sahiptir. Bu ürünlerin sağladığı bir diğer avantaj ise hem endüstriyel kirlenmeye bağlı korozyon hem de doğal iklim koşullarına bağlı oluşan nem faktörlerine karşı dayanıklı olmasıdır.

Yüksek teknolojili üretim süreçleri ile çürüme, dökülme ya da solma gibi istenmeyen durumlar yaşanmadan uzun yıllar boyunca güvenle kullanılabilir. Paneller kullanım talimatlarında belirtilen ağırlığa kadar yağmur, dolu ve kar gibi hava durumuna bağlı yükleri kolayca kaldırabilir.

Yüke ya da ıslanmaya bağlı deforme olmayacak polikarbon yapıda üretilir. İç mekanlardaki ısınma sorunlarının temelindeki sıcak havanın korunamaması durumunu ortadan kaldırır. Paneller hem soğuğa hem de sıcağa karşı dirençli materyallerden üretilir.

Dolayısıyla soğuk havanın korunması gereken düşük sıcaklık uygulamalı depolarda ve yüksek ısıda üretim yapılan merkezlerde kullanıma uygundur. Polikarbon materyaller - 40 santigrad derece ile 115 santigrad derece arasında herhangi bir sıcaklık seviyesinde çalışılması için uygun yapıdadır.

Şeffaf paneller, biçimleri ve yapıları sayesinde gelen yağışları emilmeden atık havzasına yönlendirir. Panel üzerindeki oluklar akışkan bir zemin ve sıvı yolu oluşmasına yardımcı olur. Yağış yüküne bağlı sorunlar yaşanmasının önüne geçilirken %90’a varan ışık geçirgenliği de sürekli olarak korunur.

Levhalar ileri düzeyde ses izolasyonu sağlar. Bu şekilde üretim merkezlerinde oluşan çeşitli gürültülerin çevreye verdiği rahatsızlık minimize edilir. İç mekan konforu açısından da dışarıdaki gürültülerin engellendiği korunaklı bir alanın yaratılması mümkün hale gelir.

Darbelere karşı dayanıklı olan levhalar, geçirgenlik için tercih edilen cam kaplamalara kıyasla 200 kat daha dayanıklıdır. Ürünler akrilik levhalara kıyasla da darbelere karşı 6 kat daha dirençlidir.

Dayanıklı yapıdaki çatı levhaları dolu, kar ya da rüzgar kaynaklı darbelere karşı yüksek koruma sağlayabilir. Ani ısınma ve soğuma şeklinde gelişen beklenmedik hava değişimlerinde, içeriğindeki çoklu karbon çeşitleri sayesinde genleşme ya da küçülme gibi problemler oluşturmaz.

Sürekli kullanılmayan mevsimlik binaların ve müştemilatların çatılarında bakım gerektirmediği için sıkça kullanılır.

Şeffaf Çatı Paneli Fiyatları 2022 Ne Kadardır?

Yapı ve inşaat malzemeleri seçilirken ürünün nitelikleri kadar fiyat aralığı da dikkat edilmesi gereken durumlar arasındadır. Çatılar için üretilen şeffaf paneller uzun ömürlü ve yüksek performanslı bir kullanım sağlarken; uygun fiyatıyla da tasarruf edilmesini mümkün kılar.

Dayanıklı çatı malzemesi arayanlar için hem fiyat avantajlı hem de uzun vadeli seçenekler arasında öne çıkar. “şeffaf çatı paneli fiyatları ne kadardır?” sorusu çatı onarımı, bakımı ve yeni yapı inşalarında sıkça merak edilen sorular arasında yer alır. Bu ürünler maliyetleri bakımından da kullanıcıları memnun eden panel sınıfında yer alır.

Geçirgenlik düzeyi, kalınlığı, boyutları ve ekstra özelliklerine göre fiyatı şekillenen çatı panelleri genel olarak uygun fiyata yüksek performans sağlaması ile öne çıkar. Bu tür panellerin ekonomik olduğunu düşündüren diğer özelliği ise nakliye işleminin oldukça kolay olmasıdır. Hafif yapıda ve birbirine geçmeli bir şekilde paketlenen paneller düşük nakliye bedelleri ile satın alınabilir.

Kurulum konusunda da pratik kullanım avantajı bulunan ürünlerin gizli vidalı ya da vidasız kurulum sistemleri ekstra maliyetler olmadan kurulumun tamamlanmasını sağlar. Nakliye ve kurulumun ardından dayanıklı yapısıyla uzun yıllar boyunca değişim ihtiyacı oluşturmadan güvenle kullanılabilir.

Geçirgenliği ile yalnızca inşaat aşamasında oluşan giderlerin değil yapı tamamlandıktan sonra da enerji harcaması giderlerinin minimize edilmesi için ideal seçimlerdendir.

Organik ışık enerjisinden maksimum düzeyde faydalanılması, uzun ömürlü kullanım ve estetik bir görünüm için kullanılan paneller çatı düzenlemelerinin getirdiği maliyetlerin de düşük tutulması için tercih edilir.

Sık sık tamir edilmesi gereken ya da kısa sürede değişimi öngörülen ürünlere nazaran uzun vadede kalıcı tasarruf sağlar. Siz de geliştirdiğiniz yapı modellerinin çatı onarımı, bakımı ya da inşası için yüksek teknolojiler ile üretilmiş malzemelerden faydalanmak istiyorsanız şeffaf panel çeşitlerini değerlendirebilirsiniz.

Nakliyeden kuruluma kadar olan tüm süreçlerin kolaylaştığı bu sistemler ile maksimum izolasyon ve gün ışığının avantajlarından faydalanabilirsiniz. Geniş ısı aralıklarında işlevselliğini koruyabilen şeffaf çatı paneli modelleri ile iş yeri, endüstriyel yapı ya da konutlarınız için pratik ve kullanışlı uygulamalar yapabilirsiniz.

Yeni
Şeffaf Çatı Paneli
şeffaf çatı paneli polikarbon#Polikarbon Levha#şeffafsandviçpaneli#şeffaftr..
Şeffaf Çatı Paneli 2
şeffaf çatı paneli şeffaf sandviç panel şeffaf san..
Yeni
0,00TL
  • ADET

Yeni
0,00TL
  • ADET

Gösterilen: 1 ile 2 arası, toplam: 2 (1 Sayfa)